Welkom

 
De academie voor beeldende kunst staat paraat voor iedereen die zich creatief wil uiten in beelden. Via de wereld van kleuren, lijnen, vormen, vlakken en  3-dimensies leer je op een interactieve manier kunst kennen, beoefenen en waarderen. Leeftijd of voorkennis heeft geen belang. Kinderen, jongeren of volwassenen, iedereen is welkom in de academie.
 
 
 

NIEUW in de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunst Herentals

Bij de start van het nieuwe schooljaar in de Herentalse Academie voor Beeldende Kunst gingen een aantal nieuwe lessenreeksen van start!
Je kan er vanaf nu inschrijven voor de lessen Beeldend Vormgeven op zaterdagnamiddag en Video en Animatie op woensdagavond.
We blijven boeiende kinder- en jongerenateliers aanbieden naast een ruim aanbod, gaande van schilderkunst, beeldhouwkunst, over tekenkunst en vrije grafiek tot keramiek. Ervaren leerkrachten nemen de leerlingen mee op een ontdekkingstocht door de wondere wereld van de beeldende kunst, haar technieken, vormen en kleuren.

Beeldend Vormgeven
Binnen de afdeling Beeldend Vormgeven proef je van de verschillende disciplines die onze academie aanbiedt. Je krijgt een introductie tot tekenen, schilderen, beeldhouwen en grafische technieken. Beeldend Vormgeven is de ideale manier om het rijke aanbod van onze academie en de uiteenlopende technieken van de Beeldende Kunst te verkennen!

Video en Animatie (ANVI)
Droom je ervan een eigen videoclip te maken? Heb je al lang plannen voor een heuse kortfilm of wil je een tekenfilm maken? Dan is de afdeling Video en Animatie geknipt voor jou! Je leert technisch correct omgaan met de camera, je leert je videofragmenten monteren. Je wordt begeleid in het maken van reportages, stop-motion, animatie- en kortfilm. Bovendien maak je kennis met de ontelbare mogelijkheden van het medium video en realiseer je je eigen DVD!
Bekijk een aantal van onze producties online:
www.youtube.com/herrtals

Zeefdrukken
Naast de twee nieuwe afdelingen wordt binnen de bestaande afdeling Vrije Grafiek het Zeefdrukken geïntroduceerd. Een waardevolle aanwinst binnen het uitgebreide aanbod.
‘Vrije’ Grafiek mag je ruim interpreteren: je kan je ideeën vrij ontplooien! Grafiek is niet langer een methode om louter te reproduceren; kwaliteit is belangrijker dan kwantiteit!
Binnen Vrije Grafiek komen ook lithografie, etsen en lino- en houtgravure aan bod. Deze technieken hebben elk hun eigen karakter maar zijn ook perfect te combineren! Naast deze onuitputtelijke combinatiemogelijkheden wordt binnen de afdeling Vrije Grafiek ook geëxperimenteerd met nieuwe dragers en producten.

Gratis proefles
Tijdens de maand september is er de mogelijkheid om een gratis proefles te volgen in één van onze afdelingen! Maak je keuze uit het ruime aanbod en laat je verrassen tijdens dit bezoek aan onze academie!
Inschrijven (enkel in september!) kan op het secretariaat van onze academie op maandag en dinsdag van 14u tot 21u, op woensdag van 14u tot 22u en op zaterdag van 9u tot 12u.
 
Meer informatie
 
Stedelijke Academie voor Beeldende Kunst, Markgravenstraat 77, 2200 Herentals, tel. 014-28 51 55, academie.beeldende.kunst@herentals.bewww.uitinherentals.be/kunstacademie
 
 
 
 OPENDEURDAGEN

Naar jaarlijkse traditie houdt de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunst Herentals haar opendeurdagen. Zowel het kinder- en jeugdatelier alsook de leerlingen van de hogere graad stellen het werk tentoon wat afgelopen jaar werd gecreëerd. De leerkrachten staan voor u klaar om een woordje uitleg te geven. Laat u onderdompelen in de rijke wereld van klei, kleur, vorm en verbeelding. Ontdek de academie in uw buurt, in al haar veelzijdigheid, en wie weet, springt de artistieke vonk dan ook bij u over...
 zondag 22 juni 2013 van 11 uur tot 18 uur.
zaterdag 30 augustus 2013 en zondag 31 augustus 2014 van 11 uur tot 18 uur.
Stedelijke Academie voor Beeldende Kunst • Markgravenstraat 77 • Herentals
Info: tel. 014-28 51 55 • academie.beeldende.kunst@herentals.be • www.uitinherentals.be/kunstacademie
 

contact

Academie voor Beeldende Kunst
Markgravenstraat 77
2200 Herentals
T 014-28 51 55
F 014-21 70 60
 

activiteit zoeken