Welkom

 
De Academie voor Beeldende Kunst staat paraat voor iedereen die zich creatief wil uiten in beelden. Via de wereld van kleuren, lijnen, vormen, vlakken en driedimensies leert u op een interactieve manier kunst kennen, beoefenen en waarderen. Leeftijd of voorkennis heeft geen belang. Kinderen, jongeren of volwassenen, iedereen is welkom in de academie.
 
 
 

NIEUW!

Bij de start van het nieuwe schooljaar gingen een aantal nieuwe lessenreeksen van start: Beeldend Vormgeven op zaterdagnamiddag en Video en Animatie op woensdagavond.
 
We blijven boeiende kinder- en jongerenateliers aanbieden naast een ruim aanbod van schilderkunst, beeldhouwkunst, over tekenkunst en vrije grafiek tot keramiek. Ervaren leerkrachten nemen de leerlingen mee op een ontdekkingstocht door de wondere wereld van de beeldende kunst, haar technieken, vormen en kleuren.

Beeldend Vormgeven

Binnen de afdeling Beeldend Vormgeven proeft u van de verschillende disciplines die onze academie aanbiedt. U krijgt een introductie tot tekenen, schilderen, beeldhouwen en grafische technieken. Beeldend Vormgeven is de ideale manier om het rijke aanbod van onze academie en de uiteenlopende technieken van de Beeldende Kunst te verkennen!

Video en Animatie (ANVI)

Droomt u ervan een eigen videoclip te maken? Hebt u al lang plannen voor een heuse kortfilm of wilt u een tekenfilm maken? Dan is de afdeling Video en Animatie geknipt voor u! U leert technisch correct omgaan met de camera, u leert je videofragmenten monteren. U wordt begeleid in het maken van reportages, stop-motion, animatie- en kortfilm. Bovendien maakt u kennis met de ontelbare mogelijkheden van het medium video en realiseert u uw eigen DVD.
 
Bekijk onze producties online: www.youtube.com/herrtals

Zeefdrukken

Naast de twee nieuwe afdelingen wordt binnen de bestaande afdeling Vrije Grafiek het zeefdrukken geïntroduceerd. Vrije’Grafiek mag u ruim interpreteren: u kunt uw ideeën er vrij ontplooien. Binnen Vrije Grafiek komen lithografie, etsen en lino- en houtgravure aan bod. Deze technieken hebben elk hun eigen karakter maar zijn ook perfect te combineren. Naast deze onuitputtelijke combinatiemogelijkheden wordt binnen de afdeling Vrije Grafiek ook geëxperimenteerd met nieuwe dragers en producten.

Gratis proefles

Tijdens de maand september is er de mogelijkheid om een gratis proefles te volgen in één van onze afdelingen! Maak uw keuze uit het ruime aanbod en laat u verrassen tijdens dit bezoek aan onze academie. Inschrijven (enkel in september!) kan op het secretariaat van de academie op maandag en dinsdag van 14 tot 21 uur, op woensdag van 14 tot 22 uur en op zaterdag van 9 tot 12 uur.
 
Meer informatie
 
Stedelijke Academie voor Beeldende Kunst, Markgravenstraat 77, 2200 Herentals, tel. 014-28 51 55, academie.beeldende.kunst@herentals.bewww.uitinherentals.be/kunstacademie
 
 
 
 

contact

Academie voor Beeldende Kunst
Markgravenstraat 77
2200 Herentals
T 014-28 51 55
 

activiteit zoeken