Open Monumentendag met bezoek aan het Belfort

06-06-2012
De Tip van de boer: Bezoek het belfort van de LakenhalOp zondag 9 september neemt Herentals voor de vierentwintigste keer deel aan Open Monumentendag. De Open Monumentendag is de grootste culturele eendagsmanifestatie in Vlaanderen. Het thema voor de editie van 2012 is ‘muziek, woord en beeld’.
 
In samenwerking met de stad zorgt het lokale Open Monumentendagcomite voor een gevarieerd programma. U kunt verschillende kerken bezoeken en er is een tentoonstelling in het Sint Jozefscollege. Om 13 uur vertrekt aan de kapel van het Oude Gasthuis op de Nederrij een orgelwandeling onder begeleiding van orgelleraar Bart Wuilmus. Onderweg kan u mini-concertjes beluisteren van zijn leerlingen. In de Noorderwijkse Sint-Bavokerk is een tentoonstelling gewijd aan het leven en werk van koster-componist Armand Toremans.
 
Van 10 tot 18 uur kunt u de belforttoren aan de Lakenhal bezoeken. Het bezoek is gratis. Tussen 10 en 12 uur zal stadsbeiaardier Koen Van Assche op de toren aanwezig zijn en uitleg geven aan de beiaard.
 
Een bezoek duurt ongeveer een kwartier. Omwille van het comfort van de bezoekers en omwille van de veiligheid mogen er maar groepjes van vijf personen tegelijk de toren in. Daarom is inschrijven verplicht. U kunt inschrijven vanaf 1 augustus om 9 uur ‘s ochtends. Dat kan telefonisch op 014 21 90 88 of per mail via toerisme@herentals.be. Enkel mails verzonden na 9 uur komen in aanmerking. Vermeld in uw mail duidelijk uw naam en telefoonnummer, met hoeveel personen u wilt komen en een uur van voorkeur. De medewerkers van de dienst toerisme bevestigen uw inschrijving dan zo snel mogelijk. Inschrijvingen worden in volgorde behandeld.
 
Meer informatie: dienst toerisme, Grote Markt 35, 2200 Herentals, 014-21 90 88, toerisme@herentals.be
 

contact

Toerisme Herentals
Grote Markt 35
2200 Herentals
tel. 014-21 90 88
toerisme@herentals.be
 
Open op weekdagen van 9 tot 12 uur en van 13.30 tot 16 uur
Open op zaterdag van 10 tot 14 uur
Open op zondag van 10 tot 14 uur (in juli
en augustus)
Gesloten op maandagnamiddag
 
Weersverwachting
Herentals
Meer weer in Herentals

activiteit zoeken