Dans

Naast muziek en woord kan je ook een klassieke dansopleiding volgen aan onze academie.
 
 

Dans kan je starten vanaf 6 jaar (1 uur per week). De eerste 2 jaren ligt de nadruk op dansplezier en dansbeleving. Via oefeningen  wordt er gewerkt aan muzikaliteit , lichaamsbesef , creativiteit en leren samenwerken in groep . Vertrokken wordt vanuit muziek, materialen en thema’s. Zo bereiden de leerlingen zich voor op de latere opleiding klassieke dans.

Vanaf 8 jaar krijgen de leerlingen 2 uur dansles per week. Het eerste uur is gereserveerd voor een kwalitatieve klassieke dansopleiding. Deze discipline brengt de leerlingen de nodige techniek bij die de basis vormt van alle andere dansrichtingen.
In het tweede uur wordt de nadruk vooral op dansante praktijk gelegd . Het muzikale en artistieke project staan hier in de schijnwerper en de eerste stappen richting jazztechniek worden gezet.

De academie brengt, in nauwe samenwerking met de muziekafdeling, om de 2 jaar een dansvoorstelling. Alle choreografieën worden door muzikanten en koor begeleid. Voor de leerlingen een grote meerwaarde om te kunnen samenwerken met musici, zodat het samengaan van dans en muziek voor hen een tweede natuur wordt.
De dansvoorstellingen groeien steeds uit tot hoogtepunten voor de academie en zijn een echte must voor onze leerlingen : ze tonen de opgebouwde techniek aan een groot publiek, maar expressie en uitdrukking zijn net even belangrijk op een podium. Een aantal danslessen worden  begeleid door piano waardoor de leerlingen ook in de wekelijkse les het positieve effect van livemuziek  kunnen ervaren.

In de hogere graad kan je kiezen voor de optie Hedendaagse Dans (vanaf 16 jaar). 

Alle lessen worden gegeven door gediplomeerde leerkrachten. Ze gaan door in Herentals en Kasterlee. De danszalen zijn prima uitgerust en beschikken over een
spiegelwand , barres , piano en muziekinstallatie.
 

 

contact

 
Academie voor Muziek, Woord en Dans
Hikstraat 28
2200 Herentals
T 014-21 33 05
samwd@herentals.be
 
Openingsuren
 
Ma: 15-20 uur
Di:  15-20 uur
Wo: 11-20 uur
Do: 15-20 uur
Vr:  15-20 uur
Za : 9-13 uur

activiteit zoeken