Welkom in de bibliotheek van Herentals.

Snel zoeken in de catalogus

Typ auteur, artiest, titel of ISBN nummer in en zoek snel iets op in de catalogus:

 

Aan de slag met een tablet

Deze opleiding is reeds afgelopen, maar wordt ook in andere bibliotheken in de buurt georganiseerd. Meer info vind je hier.

 

 

Digitale fundels

Fundels (= bundels vol fun) zijn al een tijdje uitleenbaar in de bib.  Behalve een prentenboek neem je dan ook een rugzakje met een Fundels-lezer mee naar huis.  Zo kan je kind het boek op een interactieve manier beleven, door middel van een animatiefilmpje, spelletjes en oefeningen.
Deze fundels zijn nu ook digitaal beschikbaar. Dat wil zeggen dat je ze voortaan via een app kan downloaden op je Iphone, Ipad of Android-toestel.  Bovendien zijn er niet alleen Fundels Prentenboeken, maar ook Avi-boeken die als fundel worden aangeboden.  Deze laatste zijn echter enkel beschikbaar voor Ipad.
Om een digitale fundel te ontlenen, heb je een Mijn Bibliotheek-account nodig.  Als dit nog niet het geval is, kan je bij ons op de eerste verdieping een ticket krijgen waarmee je je kan aanmelden.  Daarna maak je via de app (online) een keuze uit het aanbod en kan je een fundel downloaden.  Per kalenderjaar kan je 7 fundels lenen, die je elk 28 dagen (offline) kan gebruiken.  Het digitaal uitlenen van fundels is gratis

Voor meer informatie kan je terecht in de bib of surf je naar www.fundels.com
 

 

E-boeken in de bib

De bib gaat mee met haar tijd en geeft haar leners vanaf 15 mei de mogelijkheid om e-boeken te ontlenen. Dit zijn digitale boeken die je kan lezen op je tablet of smartphone

We gaan van start met een Nederlandstalige collectie van ongeveer 400 titels. In de bib zelf zijn al die titels gratis te lezen. Wie een e-boek wil ontlenen, kan bij ons een e-boekenkaart kopen voor 5 euro. Daarmee kan je drie boeken downloaden. Voor dit uitleensysteem heb je een app nodig, die je gratis kan downloaden via de AppStore of GooglePlay, en die zowel werkt voor Apple als Android.

De uitleentermijn van deze digitale boeken bedraagt 4 weken.

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwe openingsuren vanaf 1 september 2013

 

   

 


 

 

 

 

 

 

 

 

Inleverbus

Materialen inleveren kan op elk moment van de dag via onze inleverbus. Je vindt deze bus rechts naast de ingang van de bibliotheek.

 

 
 

 

 

 

 

Wifi in de bib!

Regelmatig kregen wij de laatste tijd de vraag naar wifi in onze bib. Eindelijk is het zover: wij zijn een hotspot geworden! Onze dienstverlening is uitgebreid met de mogelijkheid tot gratis draadloos surfen op onze 1ste verdieping. Kom deze faciliteit gerust eens uitproberen. Ook niet-leden zijn natuurlijk welkom. 
 

Leeskring Davidsfonds

nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste nieuwtjes!

contact

Bibliotheek Herentals
Gildelaan 13
2200 Herentals
T 014-85 97 50
F 014-85 97 59
herentals@bibliotheek.be

Facebook